Varlık Dergisi Aboneliği

Varlık dergisi 1933’ten günümüze Türk yazın hayatının lokomotiflerinden biridir. Bu serüvende Yaşar Nabi Nayır’ın ilkeli yayıncılık anlayışı güzergâhı belirleyen en önemli unsurdur. Fazıl Hüsnü Dağlarca “Varlık ve Yaşar Nabi” adlı makalesinde, “O adam tek başına eğitim bakanlığı yapmış sayılır. Sanımca Türk Edebiyatının bilinçaltı odur… Edebiyatın resmi çekilse Yaşar Nabi’nin portresi elde edilir,” demiştir.

Varlık, kuruluşundan itibaren pek çok yeniliğe ev sahipliği yapar, dünyadaki yeni olguları, anlayışları Türkiye’ye taşır, hayatımızı etkileyen önemli meseleleri tartışmaya açar. Resim, tiyatro, müzik, güncel sanat, siyaset yazılarına yer verir. Eleştiri, kuram dergisidir aynı zamanda. Yeninin toplumdaki yerini belirlemeye, yeninin adresi olmaya çabalar.

Kültür dünyamızın gelişiminde önemli rol oynayan, edebiyatı Türkiye’nin güncel siyasi / toplumsal sorunlarından ayırmadan, sorgulayıcı ve dönüştürücü tanıklığını sürdüren, ana çizgisini yitirmeden dönemlere göre değişen, tarihi boyunca yeni kuşaklarla iletişimini hiçbir zaman koparmayan, onlardan güç alan bir dergidir Varlık. Türk edebiyatının hemen hemen tüm değerlerine sayfalarında yer açar. Birçok ünlü yazar ve şairin ilk yapıtları Varlık’ta yayımlanır.

Yazar ve eleştirmenler tarafından “bir yazın okulu”, “edebiyatımızda bir köşe taşı”, “yeni Türk edebiyatını yaratan dergi”, “Cumhuriyet kültürünün sacayaklarından biri” olarak nitelendirilen Varlık, her ay edebiyat, kültür, toplum ya da siyaset gündeminden bir “özel dosya”, usta kalemlerden yazı, öykü, şiirler; Güncel Sanat, Sinema ve Edebiyat, Tiyatronun Köşetaşları, Şiir Günlüğü, Küresel Haberler, Yeni Şiirler/Öyküler arasında köşeleri ve kapsamlı bir Varlık Kitaplığı bölümü ile çıkıyor ve kültür dünyamızdaki belirleyici rolünü sürdürüyor.

Dergimize abone olan okurlarımız, 1933’ten günümüze Varlık dijital arşivine http://arsiv.varlik.com.tr/ adresinden ücretsiz olarak erişebilirler.

ABONE OL